Wielerbus.nl

ontstaan uit twee passies: liefde voor fietsen, en liefde voor touringcars

Wil je met een groep fietsers deelnemen aan een fietsevenement dat wat verder van huis ligt? Dan wordt het vervoer van mens-fiets-en-bagage al snel een flinke organisatie. Met de auto is het vervoer van de fietsen vaak lastig, met het vliegtuig wordt het er zeker niet makkelijker op. Speciaal hiervoor is er nu: Wielerbus.nl

Wie is wielerbus.nl

Sinds 2010 actief in de reiswereld: Pim Goos uit Gilze-Rijen. Pim is een actieve en enthousiaste fietser. Vanuit zijn hobby begon hij met het vervoer van fietsers en fietsen: Wielerbus.nl.

Pim: ’Fietsers zijn reislustig, en willen meer dan alleen een rondje in de buurt. Daarbij zijn bergen extra aantrekkelijk. Bijvoorbeeld Alpe d’Huez in de Franse Alpen, de Stelvio in Italië en de Mont Ventoux in de Provence. Dat is toch heel wat anders dan een rondje in de polder. Daarnaast zijn er natuurlijk heel veel evenementen die fietsers enorm aanspreken. Wat is er nu leuker om een deel van een echt parcours van profkoersen na te kunnen fietsen? Dat is ook het mooie. Als voetballer kom je de grasmat van Bernabeu of de Kuip niet zo snel op, maar je kunt zo een rondje over de Avenue des Champs-Élysées trappen’. Pim heeft een eigen touringcar. ‘Met ruimte voor maximaal 40 fietsers. Met extra beenruimte, een toilet, drankenservice en zelfs wifi’. Daarnaast heeft Wielerbus.nl een speciale aanhanger. ‘Daar passen maximaal 40 fietsen in. Keurig gefixeerd met de voorvork horizontaal op een fietsenrek, zodat schadevrij vervoer gegarandeerd wordt. Je fiets reist dus gewoon met je mee, wel zo handig. Geen gesleep naar een luchthaven en in- en uitpakken in een doos.”

De locaties die Pim aandoet zijn vooral in Zuid-Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Italië te vinden. Pim: “we reizen vooral ’s nachts, vaak met twee chauffeurs. Zo kun je de dag van aankomst gewoon kan fietsen. En als van je A naar B fietst pikken we je bij de finish gewoon op.”

Wielerbus.nl heeft een aantal evenementen en tochten op het programma, welke nog regelmatig wordt aangevuld, –check de website en facebook- maar kan ook prima op maat een groepsreis helemaal samen stellen. “Ons netwerk groeit gestaag. Ideaal voor een vereniging of ploeg” besluit Pim.