Granfondo ´La Fausto Coppi´ toegevoegd

Op zondag 10 juli 2016 vindt de 29e editie van de Granfondo La Fausto Coppi plaats. Een mooie cyclo waar wij een reis naar toe geboekt hebben!

La Fausto Coppi is een internationale fietsmarathon met start en finish in Cuneo (noordwest Italië) en behoort tot één van de vier grootste Granfondo’s in Italië en kan daarom ook op grote internationale belangstelling rekenen. De tocht gaat met zijn 177 km over de toppen van Valmala (1380 m), Fauniera (2485 m), de Madonna del Colletto (1310 m) en de Medio Fondo. Enkel de laatste twee zitten ook verwerkt in de korte afstand van  111 km (Fauniera 2485 m, Madonna del Colletto 1310 m).

Met een totaal 4.200 hm en vier beklimmingen (variërend van min. 4% tot 15%) mag La Fausto Coppi dan ook gelijk tot één van de zwaarte van Europa gerekend worden.

Tijdens de 2015 editie stonden er maar liefst 25 verschillende nationaliteiten aan het vertrek: Uit Australië, België, Bulgarije, Canada, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Monaco, Portugal, Roemenië, Zuid-Afrika, Rusland, Zwitserland, Verenigde Staten, Marokko, Burkina Faso, Vietnam Singapore.

Ook in 2016 willen wij ervoor zorgen dat er weer Nederlanders aan de start in Cuneo staan. Kijk hier voor de reisdetails!