FAQ

Home / FAQ

Ik wil een reis boeken, hoe werkt de procedure?

Direct na het inschrijven op de reis ontvangt u een uitnodiging tot betalen van een aanbetaling (€ 50,- of € 100,-, afhankelijk van de reis die geboekt is). Na betaling hiervan staat u definitief ingeschreven voor de reis. Zodra er vertrekgarantie is afgegeven, ontvangt u een uitnodiging tot betaling van de reissom. Deze hoeft pas 14 dagen voor vertrek te zijn voldaan! De prijzen zoals gegeven op de website, zijn ze volledige prijzen. Mocht een reis omwille van te weinig deelnemers niet doorgaan, dan ontvangt u de aanbetaling direct terug op uw rekening.

Ik heb een reis inclusief hotel geboekt, maar nu krijg ik een email van een andere organisatie met de vraag te betalen?

Dat klopt! Als reisaanbieder van pakketreizen, dit zijn samengestelde reizen zoals busvervoer en hotel, zijn wij verplicht om aangesloten te zijn bij een garantiefonds. U kunt hiervoor kiezen tijdens het boeken, We zijn opgenomen bij STO (Stichting Take Over). Deze stichting werkt met de betalingsdienst Certo Escrow, waarvan u de mail heeft ontvangt als u gekozen hebt voor verwerking via het garantiefonds. Uw reissom gaat naar een derdenrekening, en Wielerbus.nl ontvangt deze reissom, en die van uw mede reisgezellen als we weer netjes thuis zijn. Zo loopt u geen risico bij een faillissement van ons!

Ja, dat klinkt vertrouwt hoor. Al eens aan gedacht dat Certo Escrow tussentijds failliet kan gaan?

Ja, daar hebben wij wel aan gedacht. Maar het ligt als volgt; Certo Escrow  fungeert uitsluitend als doorgeefluik voor de betalingen bestemd voor Wielerbus.nl. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een geblokkeerde en afgescheiden derdengeldenrekening ondergebracht in de stichting. Door de blokkering is het voor Certo Escrow niet mogelijk aan de gelden te komen, ze beheert dus niet. Alleen wanneer aan de overeengekomen voorwaarden in de escrowovereenkomst is voldaan zullen de gelden vrijgegeven worden aan de verkoper. Het afgescheiden karakter zorgt ervoor dat Certo Escrow nooit rechthebbende, maar enkel houder is van de in waarborg genomen gelden van derden. Deze gelden vallen dus te allen tijde buiten de boedel en het eigendomsbereik van Certo Escrow.

U vindt meer over deze stichtingen door onder aan de pagina op de logo’s te klikken.

En als ik bij jullie alleen het busvervoer heb geboekt?

Dan krijgt u wel van ons de uitnodiging tot betalen. Wij vragen, net als Certo Escrow, de betaling vooraf. Wielerbus.nl is een betrouwbare vervoerder. Maar mocht u het toch niet helemaal vertrouwen, is er de mogelijkheid om de betaling via het garantiefonds te laten verlopen. Hieraan zijn echter wel kosten aan verbonden! Neemt u gerust contact met ons op om deze wens te bespreken. We willen namelijk vooral dat u ontspannen mee op reis gaat!

Ik heb mij ingeschreven voor een reis, maar nu blijkt dat ik niet mee kan. Kan ik annuleren?

Ja zeker, annuleren is geen probleem. De kosten van het annuleren zijn in meeste gevallen de hoogte van de aanbetaling, afhankelijk van de kosten die door wielerbus al gemaakt zijn.

Ik wil graag met de Wielerbus mee, maar maak mij zorgen over mijn fiets. Zijn jullie daar wel zuinig op?

Ja! Wij houden van iedere fiets. En net als dat wij graag hebben dat u zuinig bent op onze bus, gaan wij secuur om met uw fiets. Wij weten wat het waard is. Uw racefiets wordt prima vastgezet in de trailer, maar u mag ons gewoon helpen en/of uw fiets nog even extra controleren voordat hij op het rek de trailer ingeschoven wordt. En nu we het er toch over hebben; uw fiets is bij verkeersongevallen meeverzekerd. Ook beschikken we over diverse fietsonderdelen in de bus, mocht er onverhoopt toch iets kleins stuk gaan, dan fixen we dit. Dat is wellicht ook goed te onthouden als u op bestemming tijdens een fietstocht pech krijgt.

Heb je nog vragen?