Top 5 van onze geboekte reizen

Het fietsseizoen staat weer voor de deur. Welke doelen gaan we nastreven dit seizoen? Wat zijn mijn fietsmaten van plan? Wij hebben een top 5 gemaakt van onze meeste geboekte reizen voor dit jaar, tot zo ver.

1 .Parijs – Roubaix Challenge

Kasseien zijn onlosmakelijk verbonden met wielrennen. Je aanbid ze, of je vervloekt ze, daar zit weinig tussen, maar menig wielertoerist is van mening dat, om het even welke emoties kasseien ook bij je losmaakt, Parijs – Roubaix wel een keer afgestreept dient te worden. Het aankomen op de legendarische wielerbaan van Roubaix schijnt een machtig gevoel te zijn, dat eigenlijk ieder wielerhart sneller doet kloppen. De cyclo staat een week later op de wieleragenda dan voorheen, terwijl ook de opkomst van Gravel Bikes waarschijnlijk bijdraagt aan de populariteit van deze reis. Met inmiddels 50 inschrijvers, waardoor ook de tweede bus met vertrekgarantie aangeboden wordt, staat deze reis momenteel met stip op 1.

2. Granfondo Milan – Sanremo

Italië is een populair fietsland. Het is dan ook niet zo gek dat één van de oudste cyclo’s jaarlijks op gang geschoten wordt in het land van de pizza, pasta en goede wijn. 300 kilometer dient er overbrugt te worden tussen Milan en San Remo. Via de vlakte van Lombardije en Piemont, met onderweg de Passo del Turchino fiets je naar de Riviera, waar je de beroemde finale van de ‘Primavera’ (Cipressa, Poggio) nog mag nabootsen met jouw fietsmaten. Deze reis staat op nummer 2 van de tot nu toe meeste geboekte reizen. De plaatsing op de wieleragenda is ideaal: in juni maak je veel kans op uitstekende weersomstandigheden, en is de vorm van de meeste fietstoeristen wel voldoende om deze monstertocht te kunnen volbrengen. De eerste bus heeft nog enkele plaatsen, maar uiteraard zetten we een tweede bus in naar dit evenement indien dit nodig is.

3. Wielerbus on Tour: Oslo

Etappe reizen winnen erg aan populariteit, en dat is natuurlijk niet zo gek ook: iedere dag een andere route, en het vrije gevoel dat je ergens heen fietst waar je de omgeving nog niet kent is een ideale invulling van een fietsvakantie. Wielerbus organiseert jaarlijks een dergelijke tocht. Na Bardonecchia en Bled (deze laatste staat ook weer op het programma in 2019) is met Oslo weer een nieuw vertrekpunt van een reis gerezen. De nieuwste versie kan jaarlijks rekenen op een aantal ‘vaste’ Wielerbussers die alle versies van Wielerbus on Tour graag lijken te willen afstrepen. Hierdoor staat deze reis al met vertrekgarantie op een mooie derde plaats in onze lijst. En dat is bijzonder, want voor een 9-daagse reis is best wat actie nodig voor je zeker bent om in te kunnen schrijven: 1 ding is zeker: deze reis zal de status ‘volgeboekt’ bereiken.

4. Wielerreis Girona

Op de vierde plaats vinden we onze reis naar Girona terug. Girona is ooit als eerste reis van Wielerbus uitgevoerd, en kan inmiddels rekenen op een vaste plaats in ons programma. De Spaanse stad staat bekend om zijn wielerhart. Veel profs hebben hier hun thuisbasis om het ideale trainingsgebied en fijne fietsklimaat. Oud-profs onderhouden hier hun winkeltje (we schreven eerder al over deze hotspots) en de stad heeft een mooie cultuur. De plaatsing op onze agenda is eind maart, wat voor veel fietsers ideaal lijkt om een goede basis te leggen voor de rest van het fietsseizoen. We verblijven in een heerlijk hotel met zeer uitgebreid ontbijt, en iedere avond staat de tafel gedekt voor onze groep in een verschillende eetgelegenheid: gezelligheid en fietsen is een ideale combinatie vinden wij.

5. Strade Bianche

We sluiten de lijst af met een nieuwe reis: de Strade Bianche. Deze reis heeft al een tijdje vertrekgarantie (een week na publicatie!), en dat zal te maken hebben met de eerder aangehaalde hype omtrent van Gravel racers. De prof versie van deze Granfondo vindt een dag ervoor plaats, en dat hebben wij dan ook gecombineerd in deze reis. We zien dat er hierdoor ook partners meeboeken die niet fietsen. Siena is ook een toeristische attractie, dus niet zo heel gek ook. De vijfde plaats van meest geboekte Wielerbus reizen, is dus voor Strade Bianche, al haalde deze reis het maar nipt voor de Stelvio reis van Augustus en Wielerbus on Tour: Bled.

Bovenstaande lijst is samengesteld aan de hand van het aantal boekingen per reis. Het maximaal aantal inschrijvingen verschilt per reis.