Dreiländergiro

Voor de echte kleppers is er ook de route van de Dreiländergiro. 168 kilometer met drie klimmen: de Stelvio, de Ofenpas en de Norbertshöhe.

Hongerklop

Alles was mooi totdat iemand op het uit-knopje drukte: hongerklop. In Girona kon ik pas weer praten nadat ik een complete pizza naar binnen had gewerkt.

Fiets de Monumenten met Wielerbus.nl

De Monumenten: de vijf grootste wielerklassiekers. Milaan – San Remo, Parijs – Roubaix en de Ronde van Lombardije zijn alle drie opgenomen in ons programma.

Racen op de Rocacorba

Het is steil. Achteruit rollend naar beneden steil. Nooit meer op je fiets komend na per ongeluk je voet op de grond te hebben gezet steil. Zo steil.

De Stelvio-reis is meer dan alleen de Stelvio

Het hoofddoel is natuurlijk de Stelvio, maar rondom onze standplaats Nauders in Oostenrijk zijn nog veel meer fietsuitdagingen te vinden.

Rustdag in Montecatini Terme

Het eeuwenoude Toscaanse landschap biedt een fantastische omgeving om te fietsen. Maar ook zonder fiets is het genieten in Montecatini Terme.

Verlangen naar de herfst

En als het in Nederland begint te stormen of als er dagelijks dikke buien over het land gaan, kan ik ook nog lekker gaan nazomeren in het zuiden van Europa.

Er zijn geen vliegen in het bos

Niet huilen, dan kan je niet ademen. Vlak voor de top afstappen kan echt niet.

Hoe het kon dat die Stelvio eigenlijk wel mee viel

Het ging niet zo heel steil naar beneden, er werd niet bijgetrapt en toch gingen we al met zo’n 70 kilometer per uur