Het meisje tegen de Ventoux deel 2

Als ik het maar haal tot de volgende bocht. Als ik het maar haal tot die rare steen daar. Als ik het maar haal tot de naam ‘MOLLEMA’ daar op het asfalt.

GF Milano-Sanremo, een waanzinnige wielerdag

Het gaat goed. Schampere blikken op mijn teller leren me dat de kruissnelheid inderdaad boven de veertig per uur ligt, maar in de luwte van de groep vind ik het te doen.

Het meisje tegen de Ventoux deel 1

Een paar maanden voor de bewuste dag kwam het belachelijke, nu blijkt, idee in me op om drie keer op één dag de Mont Ventoux te bedwingen.

De wielerhotspots van Girona

Girona barst van de fietscultuur. Ex-profs beginnen er wielercafés en bijzondere wielerzaken. Hierbij een overzicht van de wielerhotspots van Girona.

Dreiländergiro

Voor de echte kleppers is er ook de route van de Dreiländergiro. 168 kilometer met drie klimmen: de Stelvio, de Ofenpas en de Norbertshöhe.

Hongerklop

Alles was mooi totdat iemand op het uit-knopje drukte: hongerklop. In Girona kon ik pas weer praten nadat ik een complete pizza naar binnen had gewerkt.

Fiets de Monumenten met Wielerbus.nl

De Monumenten: de vijf grootste wielerklassiekers. Milaan – San Remo, Parijs – Roubaix en de Ronde van Lombardije zijn alle drie opgenomen in ons programma.

Racen op de Rocacorba

Het is steil. Achteruit rollend naar beneden steil. Nooit meer op je fiets komend na per ongeluk je voet op de grond te hebben gezet steil. Zo steil.

De Stelvio-reis is meer dan alleen de Stelvio

Het hoofddoel is natuurlijk de Stelvio, maar rondom onze standplaats Nauders in Oostenrijk zijn nog veel meer fietsuitdagingen te vinden.